top of page
Logo_Zwart.png

Tickets.          Sprekers.          Agenda.

Agenda

Ontdek nu onze volledige agenda!

Wat is Generation Food? Gedurende 1 uur maak je kennis met enkele projecten die bij ons hun eerste stappen zetten. En kom te weten hoe je als deel van deze community zowel supporter als ambassadeur kan worden.

16:00

Introductie: voorstelling Generation Food 

​

 

Wat:  

Generation Food is een belangrijke schakel tussen voedsel gerelateerde problemen en mogelijke oplossingen. We gaan dieper in op onze missie en belichten de unieke samenstelling van onze stakeholders.

 

Wie:

  • Nele Lauwers - Boerenbond en partner Generation Food

  • Karl Magnus - Oprichter PROEF

​

​

 

​
 

​

 

Terugblik Gen Food 1:

“Delicé”

​

​

Wat:  

Interview met één van de student winnaars van de Generation Food makeathon: Een granola op basis van appelpulp. De granola werd verder ontwikkeld en bracht de startup Délicé tot stand.

 

Wie: 

Student UCLL hogeschool - oprichter Délicé

 

​

​

​

​

​

​

Aankondiging jaarthema “peulvruchten en granen als ingrediënten van de toekomst”

​

 

Wat:

We vertellen meer over waarom peulvruchten en granen als thema gekozen is en waarom het in de toekomst ons kan helpen in een duurzamer voedingspatroon. 

​

Wie:

Partner Generation food 

 

​

​

​

​

​

​

Inspiration talk: Professor Gerard Govers

​
 

Wat:  

Professor Gerard Govers over hoe we de klimaatscrisis een halt kunnen toeroepen met technologie en jong ondernemerschap in voeding.

​

Wie:

Professor Gerard Govers - Vicerector van de Groep Wetenschap, Technologie en duurzaamheid aan de KU Leuven

16:25

16:05

16:15

16:35

Terugblik Gen Food 2: “Beanlife”

​

​

Wat:  

Beanlife is de eerste lokale producent van tempeh, opgestart door de jonge ondernemers Winnie en Noemie. Hij vertelt over zijn ondernemerstraject en het belang van Generation food op die weg.

 

Wie:

Winnie Poncelet - Co-Founder Beanlife​

​

​

 

 

​

​
 

​

 

Terugblik Gen Food 3:

“Bar Stan”

 

​

Wat:  

Hoe kan je als horeca-ondernemer een duurzaam verhaal neerzetten en welke hindernissen brengt dit met zich mee. En waarom wil Bar Stan een voorbeeld zijn voor andere?

​

Wie: 

Michaël Cloet - Oprichter Bar Stan Leuven

​

​

​

​

​

​

 

Samen naar een klimaatneutrale provincie Vlaams-Brabant

​

Wat:

De provincie Vlaams-Brabant wil klimaatneutraal worden. Omdat voedseltransitie de broeikasgasuitstoot vermindert én opportuniteiten biedt aan innovatief talent, financierde en ondersteunde ze de opstart van Generation Food.

​

Wie:

  • Bart Nevens - Gedeputeerde voor de provincie Vlaams-Brabant

​

​

​

​

 

 

 

EInde summit

​

​

​

​

​

​

​

16:45

16:55

17:00

HamburgerPlant-lines.png
RESERVEER HIER JE GRATIS TICKET

De summit is volledig gratis

TOP

©2021 by Generation Food. Proudly created in Leuven

bottom of page