Maak kennis met onze sprekers die graag hun handen vuil maken voor een propere planeet. Stuk voor stuk overtuigd dat je met voeding en ondernemerschap het verschil kan maken.
Winnie PoNCELET
CO-FOUNDER @
Beanlife
Kan tempeh de wereld redden?
Sommige mensen noemen tempeh het best bewaarde proteïnegeheim ter wereld. Maar daar wil Beanlife met hun lokale tempeh verandering in brengen.
​
Toen Winnie en Noemie najaar 2019 deelnamen aan de hackathon van Generation Food was dat de eerste keer dat ze ‘naar buiten kwamen’ met hun project. Ondertussen verkopen ze 3 soorten tempeh op basis van lokale bonen, biologische geteeld. Met hun aanbod zorgen ze voor extra kleur en smaak in een gezond dieet met plantaardige eiwitten
Studenten UCLL
Founder @
Delice
Een granola die voedsel redt
Wat gebeurt er wanneer je studenten uit verschillende opleidingen samenbrengt onder leiding van ervaren coaches om een maatschappelijk probleem aan te pakken? Dan krijg je Délicé, een granola op basis van overschotten bij de verwerking van veenbessen.
​
Délicé kwam als winnaar uit de bus kwam bij de Generation Food makeathon in september 2020. Hun product ligt binnenkort in de winkel, maar ze hopen andere ondernemers te inspireren om ook met voedseloverschotten aan het werk te gaan.
Gerard Govers
Professor @
Ku leuven
Gesprek met vicerector Wetenschap en technologie
Geograaf Gerard Govers is behalve hoogleraar ook vicerector van de Groep Wetenschap, Technologie en duurzaamheid aan de KU Leuven.
Met een een positieve blik kijkt Prof. Govers naar de toekomst en is overtuigd dat we de klimaatproblemen een halt kunnen toeroepen met behulp van technologie en wetenschap. Een duidelijke en pragmatische stem in een vaak gepolariseerd debat. Hij bekijkt dit ‘wicked problem’ vanuit een systemische benadering en legt uit hoe lokale granen en peulvruchten hierin een rol kunnen spelen.
michael cloet
Founder @
Bar stan
Horeca als duurzame facilitator
Michaël is initiatiefnemer en mede-vennoot van Bar Stan. Hij is landschapsarchitect en Stedenbouwkundige van opleiding, maar zwichtte voor de honger naar lokaal, kleinschalig ondernemen met 'directe impact'.
​
Interesse & bewustzijn in de noodzakelijke voedsel- transitie deed samenwerkingen met oa Kort'om Leuven, bakkerij Korst, en Boer&Compagnie ontstaan. Gedreven en geprikkeld door nieuwe inzichten, blijft de keuken en het aanbod van Bar Stan continu in beweging.
De hosts
Karl Magnus
GASTHEER
Als oprichter van PROEF, en mede-oprichter van Cookwork, begeleid en ondersteunt Karl bij het genereren en ontwikkelen van vernieuwende ideeën en concepten, en het commercialiseren van innovatie in voeding en horeca.
Hij helpt mee aan het verduurzamen van de sector en koppelt dit aan de juiste strategie, doelgroep en de nodige kanalen. Karl is dan ook 1 van de partners van Generation food.
Nele Lauwers
Gastvrouw
Nele is gebeten door de boerenstiel en een duurzame voedselproductie. Samen met land- en tuinbouwers binnen Boerenbond gaat ze onvermoeid op zoek naar oplossingen die uitblinken in diversiteit.
​
Voor Generation Food organiseert ze de reeks:
‘Granen en peulvruchten: de ingrediënten van een gezond verdienmodel’. En ook voor de eerste Generation food summit is ze enthousiast om samen met de gasten tot nieuwe inzichten en stappen vooruit te komen.
©2021 by Generation Food. Proudly created in Leuven