TAILOR MADE SOLUTIONS for organisations via food innovation tracks
Bij Generation Food Business is innovatie niet het zoveelste modewoord. We willen gevestigde bedrijven, overheden en grote organisaties die willen inzetten op duurzame en gezonde voeding helpen.
We geloven dat we samen via interne en externe innovatietrajecten en veranderprocessen tot nieuwe ideeën, oplossingen en inzichten komen voor een foodture-proof omgeving in de toekomst.
En dit willen we graag mee ondersteunen!
​
Wij helpen jou, jij helpt pre-startups. Door met ons te werken maak je het ook mogelijk voor kleine food start-ups om waardevol advies te krijgen van onze experts. En zo krijg je op jouw beurt weer toegang tot interessante know-how. Een echte win-win!
DIENSTEN
Maak je organisatie
foodture-proof
Van business as usual naar duurzame horeca
Bedrijven, overheden en organisaties die samen participatief met werknemers en bevolking willen inzetten op duurzame en gezonde lokale voeding
Horeca bedrijven die hun zaak willen verduurzamen door middel van no food-waste innovatie, korte keten en gezondere menu's
Organiseer je korte keten belevering
Voor steden en gemeenten die
in het kader van een voedselstrategie de toegang tot lokale, duurzame, korte-keten-producten willen faciliteren.
Ook bedrijven/werkgevers kunnen hun steentje bijdragen door, zonder extra inspanning voor hun werknemers een korte-keten-belevering op touw te zetten.
DOEL
Bedrijven, overheden, organisaties die participatief met werknemers willen inzetten op duurzame, gezonde voeding en een rol willen spelen in de lokale economie.
​
AANBOD
​
We zorgen voor het proces en de begeleiding: samen met alle stakeholders, zowel intern als extern de organisatie, gaan we na welke stappen kunnen gezet worden en wat we hiervoor nodig hebben.
​
Wij begeleiden het proces en werken naar verschillende mogelijke uitkomsten toe:
-
Gezonde voeding voor werknemers (gezondheid personeel).
-
Versterking van lokale economie (lokale en sociale verbinding).
-
USP naar buitenwereld toe (marketing).
​
​
HOE WE WERKEN
Stap 1: kennismaking en bespreking van het innovatietraject.
Stap 2: implementatie van het innovatietraject.
1e bijeenkomst met (groep)werknemers en andere stakeholders: wij geven inspiratie, doen het traject uit de doeken en beginnen te brainstormen over wat we kunnen doen.
2e bijeenkomst met (groep)werknemers en andere stakeholders: drie prioriteiten worden gekozen om op in te zetten, doelstellingen worden vastgelegd en het plan van aanpak wordt opgesteld.
Stap 3: Nabespreking met trekkers, next steps worden besproken.
2.EEN Duurzaam Horeca-BEDRIJF
1.maak je organisatie future-proof
ONZE MEERWAARDE
​
Hulp bij aanbestedingen
Algemeen advies en implementatie
Workshops & gastlessen
Begeleidingstraject van A tot Z
Inspiratie en trendavonden​
Testfase / pop-ups
​
DUURTIJD
​
Verschillend per case, van één meeting tot trajecten van 3 tot 6 maanden.​
ONZE MEERWAARDE
​
Expertise
Ad hoc en strategisch advies
Workshops & gastlessen
Compleet begeleidingstraject
Procesfacilitatie
Netwerk
​
DUURTIJD
​
Doorgaans duurt zo'n proces 3 tot 6 maanden.
​
DOEL
Horeca bedrijven die hun zaak willen verduurzamen door middel van no food-waste innovatie, korte keten en gezondere menu's​.
​
AANBOD
​​
Op maat van het horecabedrijf bekijken we op welke verschillende vlakken het aanbod en de algemene werking van het bedrijf kunnen verduurzamen. En dit met een sterke focus op een economische meerwaarde. Dit doen we door bv.:
-
Het organiseren en documenteren van (interne) hackathons, diner hacks en/of workshops
-
Opzetten van participatieve brainstormsessies met interne en externe betrokkenen.
-
Samenwerkingsverbanden opzetten met stadslandbouw en lokale initiatieven.
-
Procesbegeleiding en schrijven van aanbevelingen.
-
We werken telkens naar verschillende mogelijke uitkomsten toe zoals:
-
No waste menus voor ketens en restaurants,
-
Virtual sustainable restaurants of pop-ups,
-
Buitenlandse food-concepten volledig aangepast aan Belgische markt
-
Nieuwe circulaire en duurzame food-concepten/keten
-
Gezond en duurzaam fastfood
-
Vlaamse/ Belgische klassiekers in een gezond jasje
-
…
-
​
​
HOE WE WERKEN
​
Stap 1: Algemene kennismaking + analyse van de probleemstelling door interviews.
Stap 2: Voorstel innovatie traject + bespreken plan van aanpak
Stap 3: Implementatie via trechterprincipe:
​
A. Inspiratie moment en bespreken doelstelling met alle betrokkenen + beperkt aantal werknemers en externen. Start van hackathon of brainstorm sessies. Max 30p.
B. In diepte uitwerken van 3 mogelijke pistes/concepten door de betrokkenen tot volwaardige oplossingen. Max 10p.
​
C. Voorstel intern aan medewerkers = draagvlak creëren. Finale gekozen piste/concept implementeren of testfase starten.
Stap 4: Nabespreking met de betrokkenen en indien nodig het traject verlengen. Mogelijkheid tot implementatie van oplossing op grote schaal.
3.KORTE KETEN BELEVERING
DOEL
Ondersteunen van steden, gemeenten en organisaties die in het kader van een voedselstrategie de toegang tot lokale, duurzame, korte-keten-producten willen faciliteren.
​
AANBOD
​​
We zorgen voor concrete, praktische en logistieke ondersteuning, en werken samen met de steden, gemeenten en organisaties aan een duidelijke analyse en studie. Verder helpen we ook mee met de daadwerkelijke implementatie ervan, bijvoorbeeld:
-
een netwerk van lokale producenten opzetten
-
pop-up opstarten als experiment
-
introduceren of motiveren van stadslandbouw
-
betrekken van de burgers in co-creatie met de voedingssector
-
...
​
​
HOE WE WERKEN
Stap 1: kennismaking en uitwerking van innovatietraject rond mogelijke korte keten belevering.
Stap 2: implementatie van de oplossingen door concrete ondersteuning en begeleiding.
Stap 3: Nabespreking met trekkers, next steps worden besproken.
ONZE MEERWAARDE
​
Ad hoc advies
Expertise
Workshops & gastlessen
Compleet begeleidingsadvies
Netwerk
​
DUURTIJD
​
Afhankelijk van het traject kan de duurtijd verschillen.
​