top of page
GF_CONVERSATIONSTARTER_Granen&Peulvrucht

1-op-1 netwerken met regionale bedrijven uit de regio Antwerpen en Limburg.

RECAP WEBFORUM + NETWERKEVENT

Maandag 31 mei 2021    

Door Nele Lauwers: Consulent Boerenbond nieuwe verdienmodellen

 

Na het succes van onze meeting in Vlaams-Brabant en West- en Oost-Vlaanderen herhaalden we het netwerkevent voor de regio Antwerpen en Limburg op 31 mei. Tijdens dit online netwerkevent kregen ondernemers beter zicht op vraag en aanbod van granen en peulvruchten in de regio Antwerpen en Limburg. Eerst wel een webforum over naar lokale granen en peulvruchten. Een succesvolle avond die je hieronder kan herbeleven!

Tijdens het webforum kregen we te horen van Stèphane de Cartier van Kruisberghoeve, Simon Eyers van Arvesta en Eva De Keyser van Alpro. Elk vertelden ze over de relevantie van lokale granen en peulvruchten voor hun bedrijf.

Stéphane de Cartier van Kruisberghoeve vertelt over hoe ze o.a. wortelen, bieten, bonen, mais en granen produceren. Dat laatste wordt geproduceerd voor de lokale brouwerij van zijn broer. Hij vertelde over het belang van granen als rustteelt en hoe het nutriënten in de grond vasthoudt. Hij ziet veel potentieel in lokale granen en peulvruchten maar benadrukt dat boeren afzet nodig hebben. 

 

Simon Eyers van Arvesta vertelde over het samenwerken met landbouwers voor de productie van lokale granen en peulvruchten. Veel landboeren hebben niet de hoeveelheden om efficiënt aan de slag te gaan met hun oogst en dat is waar Arvesta tussenkomt: zij nemen deze landboeren samen opdat er industrieel verwerkt kan worden.

 

Bij Alpro onderzoeken ze samen met ILVO en Arvesta de productie van Vlaamse soja. Eva De Keyser kwam daar uitleg over geven. Bij Alpro staat duurzaamheid hoog op de agenda, consumenten zijn namelijk steeds meer bezig met waar hun voeding vandaan komt. Op dit moment is 60% van de soja die Alpro gebruikt van Europese bodem. Ze hopen dit percentage hoger te krijgen door in te zetten op het potentieel van Belgische soja.

HERBEKIJK HIER ​DE WEBINAR

Nog verdere vragen over dit onderwerp?

Laat ons het weten door een mail te sturen naar: nele.lauwers@boerenbond.be

Het evenement was een organisatie van:

 

 

in samenwerking met:

Logo_Geel.png
BB_BLL_300dpi_sRGB-01.png
ISP_BL_sRGB_150dpi.png
Groene Kring Logo zonder baseline.png
Ilvo logo png.png
Logo-Pibo-campus.gif
bottom of page