top of page
GF_CONVERSATIONSTARTER_Granen&Peulvrucht

1-op-1 netwerken met lokale bedrijven uit de regio's West- en Oost-Vlaanderen.

RECAP WEBFORUM + NETWERKEVENT

Woensdag 24 FEBRUARI 2021   

Door Nele Lauwers: Consulent Boerenbond nieuwe verdienmodellen

Na het succes van ons eerste netwerkevent herhalen we het voor de regio West- en Oost-Vlaanderen. Tijdens dit online netwerkevent kregen ondernemers beter zicht op vraag en aanbod van granen en peulvruchten in de regio West- en Oost-Vlaanderen. Allereerst was er een webforum over lokale granen en peulvruchten. Hier lees je een kort overzicht van de avond!

Met dit event spelen we in op de groeiende interesse voor de consumptie van granen en peulvruchten van eigen bodem. Granen zijn een belangrijke basis van onze voeding en peulvruchten krijgen steeds meer aandacht als eiwitbron. Beide gewassen passen bovendien in een duurzaam teeltplan en een gezond dieet. 

 

We brachten de avond op gang met getuigenissen van ondernemers Hans Gheldof die quinoa produceert voor onder andere Colruyt. Ook Bram Van Looveren van Casibeans was van de partij.

 

Hans Gheldof runt met zijn vrouw Leen Vanoverbeke een landbouwbedrijf waar hij als één van de pioniers begon aan de teelt van quinoa. Ondertussen verkoopt hij zijn oogst al aan onder andere Colruyt.

 

Bram Van Looveren vertegenwoordigde Casibeans, een bedrijf dat handelt in peulvruchten en sinds enkele jaren met Vlaamse landbouwers samenwerkt voor de productie van lokale rode bonen.

 

 

HERBEKIJK HIER ​DE WEBINAR

Nog verdere vragen over dit onderwerp?

Laat ons het weten door een mail te sturen naar: nele.lauwers@boerenbond.be

Het evenement was een organisatie van:

 

 

in samenwerking met:

BB_BLL_300dpi_sRGB-01.png
Logo_Geel.png
ISP_BL_sRGB_150dpi.png
Groene Kring Logo zonder baseline.png
praktijkpunt_landbouw_VB.png
bottom of page