top of page
Screenshot 2021-04-21 at 17.09.36.png

GENERATION FOOD SUMMIT

7 MEI 2021   

Een eerste Generation Food Summit werd georganiseerd, online, op 7 mei 2021. Het event werd door goede banen geleid door Karl Magnus van Proef en Nele Lauwers van Boerenbond. De genodigden – Beanlife, student-ondernemers van Délicé en Bar Stan – zijn elk betrokken geweest bij een van de Generation Food trajecten en deelden ervaringen van hun (prille) ondernemerschap in duurzame voeding. Ook geograaf Gerard Govers kwam ons wat meer vertellen.

Allereerst vertelden Shinji en Margo van Délicé ons over proces dat zij doormaakten: zij kwamen als winnaars van de Makeathon 2020 uit de bus met een granola op basis van een reststroom appelpulp. Uiteindelijk groeiden ze door tot een start-up van granola op basis van veenbessen.

Intussen stuurde Gerard Govers een filmpje op waarin hij het belang van peulvruchten en granen onderstreept, zeker als we de toekomst duurzaam en gezond tegemoet willen gaan.

Tot slot kwamen Winnie van Beanlife en Michaël van Bar Stan aan het woord. Beiden zijn ze door Generation Food geïnspireerd in hun ondernemingsavontuur. Beanlife heeft de allereerste Belgische tempeh op de markt gebracht. Bar Stan serveert lekker eten met ingrediënten uit de korte keten. 

De summit kan je hieronder weer bekijken!

 

 

HERBEKIJK HIER ​DE SUMMIT

Logo_Geel.png
bottom of page