top of page
GFnetwerkevent _eiwitrijke teeltenEN.png

NETWERKEVENT:

EIWITRIJKE TEELTEN VAN EIGEN BODEM

Zaterdag 25 SEPTEMBER 2021    

Er is een groeiende interesse in de consumptie en verwerking van eiwitrijke teelten (peulvruchten, quinoa, …) van eigen bodem. Maar hoe ziet die vraag- en aanbodzijde er precies uit? Op 25 september organiseren Boerenbond, ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) en Generation Food een info- en netwerkevent voor op de Werktuigendagen in Oudenaarde. Daarmee willen we bouwen aan duurzame lokale ketens in voeding. 

Dit netwerkevent richt zich tot landbouwers, voedingsproducenten, horeca/catering, retail, verwerking, … We starten met korte infosessies langs de proefveldjes van ILVO waar je deze gewassen kan zien groeien en verneem je waarom ze passen binnen een duurzame voedselproductie. Daarna brengen we een businesscase in beeld en willen we je inspireren met de verschillende verwerkingsmogelijkheden. Tijdens de netwerkreceptie voorzien we lekkere proevertjes. 

We gaan in gesprek met Stefaan Deraeve van La vie est belle. Dit is een voedingsbedrijf dat lokale quinoa en soja verwerkt in onder andere falafel, burgers en spreads. Het bedrijf ondersteunt het onderzoek naar het potentieel van peulvruchten en werkt hierbij rechtstreeks samen met lokale boeren voor de teelt.

Stefaan Deraeve – Zaakvoerder La vie est belle vertelt al: “We hebben een dubbel doel voor ogen: enerzijds een duurzame en faire relatie met de boer uitbouwen en anderzijds het realiseren van kwaliteitsvolle grondstoffen voor onze producten.”

 

 

PROGRAMMA

 

09.30 Welkom 

Ontvangst met koffie. 

 

10.00 Interactieve rondleiding

Wandeling met experten langs proefveldjes waar eiwitrijke teelten groeien, informatie over 

verwerkingsmogelijkheden en het opzetten van regionale samenwerking met La vie est belle. 

 

11.00 Netwerkevent ondernemers

1-op-1 netwerken met andere ondernemers via het platform Conversation starter. 

 

12.00 Receptie met proevertjes

 

INSCHRIJVEN

Maak je netwerkpofiel aan via Conversation Starter. 

Heb je een profiel aangemaakt, dan ontvang je praktische informatie over toegang tot het event. 

BB_BLL_300dpi_sRGB-01.png
logo_ILVO_2016_nl.png
Logo_Geel.png
bottom of page