

MAKEATHON:
Ontwikkel nieuwe voedingsproducten op basis van plantaardige eiwitten.
Woensdag 27 en Donderdag 28 september 2023
Van 09u00 tot 18u00 uur
Generation Food organiseert ism Le(J)On op 27-28 september een makeathon. Tijdens die tweedaagse gaan studenten en bedrijven intensief samenwerken om nieuwe voedingsproducten te ontwikkelen op basis van lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten, en dit aan de hand van concrete cases!
Binnenkort vindt je hier meer informatie
Heb je zin om hier samen met ons je tanden in te zetten? Schrijf je dan snel in om samen het voedsel van de toekomst vorm te geven!
Wat kan je allemaal verwachten?
-
Twee dagen intensief samenwerken met bedrijven, studenten en de hogeschool.
-
Interessante interacties met experten van onder andere UCLL, Boerenbond, Food Pilot, ILVO, …
-
Meewerken aan oplossingen in de zoektocht naar het voedselsysteem van de toekomst.
Voor wie?
-
Studenten
Praktisch
Datum: 27 en 28 september 2023, 9u00-18u00
Locatie: UCLL, campus Gasthuisberg
Inschrijven is verplicht via het applicatieformulier (plaatsen zijn beperkt)!
Na de inschrijving wordt een selectie doorgevoerd zodat we een voldoende diverse groep deelnemers hebben.
Dit evenement kwam tot stand met medewerking van:






Ontdek hier het resultaat van een vorige Makeathon
Opdracht:
reststromen van rode bonen valoriseren
Resultaat:
Met Smak hebben studenten David, Hailu, Edward en Luca een smakelijk product op de markt gebracht. Ze bedachten een voedingsrijk en gezonder alternatief voor chocopasta en dit op basis van rode bonen.
Met de chocopasta willen ze mensen aanzetten om meer plant based te gaan eten om zo de eiwittransitie te bevorderen
Bezoek hun website: om meer te weten te komen.
Of bekijk het inspirerende filmpje van hun case.