top of page
SustainableFoodForum-44.jpg
Logo_Geel.png

LAUNCH VAN GENERATION FOOD

25 SEPTEMBER 2019    

Het prille begin van Generation Food vond plaats op woensdag 29 september 2019. We startten met een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, Boerenbond, PROEF, EIT Food, KU Leuven, UCLL, KBC, Stad Leuven en Rikolto. De partners -allen actief binnen de landbouw- en voedingssector- wilden op deze manier hun expertise en netwerk bundelen om innovatie en ondernemerschap te stimuleren. Lees meer over hoe het event hoe verliep!

Tijdens het startevenement kwam Joris Lohman (Food Hub, NL) spreken voor een overvolle zaal over het belang van co-creatie en samenwerking. Twee elementen die nog steeds sterk verweven zij in Generation Food en de methodologie van onze innovatietrajecten. De projectpartners tekenden o.a. een project charter, dat de leidende principes beschrijft voor het project.

“Door deze brede samenwerking maken we gebruik van elkaars sterktes. De voedsel- en landbouwuitdagingen van vandaag zijn niet gemakkelijk op te lossen, enkel door samenwerking kunnen we onze ambities waarmaken”, vertelde toenmalig projectcoördinator Thibault Geerardyn (Rikolto) toen. “We mikken voornamelijk op personen met ideeën, studenten en (potentiële) ondernemers die de handen uit de mouwen willen steken. Deze mensen willen we meenemen in innovatietrajecten. Participanten doorlopen een proces dat van een vaag idee tot het uittesten van een uitgewerkt concept gaat."

“Via het provinciaal subsidiereglement voor duurzame klimaatprojecten ondersteunt de provincie Vlaams-Brabant projecten die onze klimaatdoelstellingen helpen realiseren”, zei Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. “Dit 2-jaar durende klimaatproject ontvangt 68 000 euro. Daarmee wordt ingezet op het stimuleren van duurzame landbouw en consumptie, met aandacht voor korte keten initiatieven en innovatie die bijdraagt tot klimaatneutraliteit”.

Generation Food vloeide oorspronkelijk voort uit de lokale voedselstrategie van Leuven en geeft invulling aan een van de zeven strategische doelstellingen: het stimuleren van innovatie voor duurzame landbouw en voeding. Met bottom-up (sociale) innovatieve projecten willen we het voedselsysteem in en rond Leuven duurzamer en eerlijker maken. De rol van een nieuwe (jonge) generatie startende ondernemers is daarbij cruciaal.

Logo_Geel.png
Boerenbond.jpg
PROEF-wit.png
eitfood.jpg
rikolto logo.png
KBC.png
UC_Leuven-Limburg_logo.jpg
KULEUVEN_CMYK_LOGO.jpg
Vlaams Brabant zwart (1).png
bottom of page