top of page
participants_au_hackathon_de_ouagadougou_ok.jpg
logo.png

GENERATION FOOD

IN BURKINA FASO

21 - 21 MEI 2020

Om te antwoorden op de vraag "Hoe kan de snelgroeiende hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou, zich in de toekomst voeden?" kwamen 60 jongeren in Ouagadougou samen in een Makeathon. Met steun van experten uit de voedingssector en business coaches ontdekten ze de uitdagingen en verkenden ze nieuwe ondernemingskansen om daar een antwoord op te geven.

Hamado Tapsoba, regionaal directeur van Rikolto in West-Afrika, vertelt: "Jongeren leren door de hackathon meer over de ondernemingskansen en uitdagingen van de voedingsindustrie zodat ze die mee kunnen nemen naar hun eigen projectideeën. Zo versterken ze hun eigen idee en kunnen ze financiering zoeken om hun onderneming te starten."

De jonge entrepreneurs tonen gretigheid om een verschil te maken in het voedingssysteem van hun hoofdstad. Tijdens de hackathon konden ze daarvoor steunen op de begeleiding van Dr. Emmanuel Sawadogo van de Ki-Zerbo Universiteit.

“De hackathon heeft me aangemoedigd om een volgende stap te zetten", zegt Roxane Nikiema, een van de 60 jonge ondernemers. "We konden rekenen op advies van experten waardoor we ons project kunnen verbeteren. Meteen na de workshop heb ik mijn ondernemingsplan bijgestuurd. Nu wil ik ook mijn bedrijf echt verder ontwikkelen. Met deze ervaring heb ik er vertrouwen in dat ik het kan.”

Logo_Geel.png
bottom of page