FOOD FORUM:
DE TOEKOMST VAN VOEDSEL DOOR
DE OGEN VAN PIONIERS
​
24 FEBRUARI 2020
Toekomstige ondernemers inspireren om werk te maken van het voedsel voor de toekomst. Met dat doel voor ogen bracht Generation Food een hondertal studenten samen in de aula van de UCLL Campus Proximus. Thibault Geerardyn (Rikolto) liet volgende vragen aan bod komen: wat is ondernemen in duurzame voeding? Hoe begin je aan zo een onderneming? Wat zijn de uitdagingen, wat zijn de mogelijkheden?
Twee ondernemers kwamen langs om hun ervaring te delen. Kobe Ruell heeft zijn eigen landbouwbedrijf in Boutersem en Daniel Cromphout is ondernemer bij Kopje Zwam, een stadslandbouwbedrijf in Brugge dat afvalproducten hergebruikt als basis voor nieuwe lekkere producten.
​
De link tussen ondernemen en duurzame landbouw of voeding wordt nog niet zo vaak gelegd door de studenten. Mensen en kennis samenbrengen, zorgt bij een aantal studenten voor een echte eyeopener. Voor studenten Wannes en Cedric was ook het hele voedselvraagstuk met al zijn problemen en mogelijke oplossingen nieuw.
Staan deze studenten binnenkort klaar om als toekomstige ondernemers nieuwe antwoorden op onze voedselvragen te ontwikkelen?
​
Wil je het event herbeleven? De presentatie kan je hier vinden:
​